Sopraan Anne-Sophie Sevens vatte haar zangopleiding aan op het Lemmens en zette haar opleiding verder aan het Conservatoire royal de Bruxelles. In 2014 ontving ze haar master en in 2015 ontvangt ze de Speciale Prijs van het Patrimonium van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Anne-Sophie beëindigde in 2017 haar practicum aan de Zwitserse Operastudio in Biel, waar ze scènes en rollen van onder meer La Contessa (“Le Nozze di Figaro”, Mozart), Marie (“Die verkaufte Braut”, Smetana), Agathe (“Der Freischütz”, Weber), Elettra (“Idomeneo”, Mozart), Laetitia (“The Old maid and the thief”, Menotti) interpreteerde. Met TOBS (Theater Orkest Biel Solothurn) voerde ze als Sopraan in een theaterstuk over Maria Callas “Masterclass” van Terrence McNally, de aria van Lady Macbeth “Nel dì della vittoria” (“Macbeth”, Verdi) op. Toekomstige partijen zijn Leonore (Fidelio) en Gerhilde, respectievelijk in 2020 en in 2021.

Anne-Sophie was gast in verschillende Belgische festivals zoals het Musiq’3 Festival, het Festival Courant d’airs, het Festival International des Minimes. Ze kijkt ernaar uit om in januari 2020 Richard Strauss’ Vier letzte Lieder te interpreteren in Nürnberg.

Anne-Sophie heeft deelgenomen aan verschillende internationale wedstrijden zoals Belvedere 2018 dat resident was in Jurmala en Elizabeth Connell 2016 dat resident was in Londen. Ze was finaliste en prijswinner in de Bellincanto competitie 2017 in Bellinzona en in de Ljuba Welitsch competitie 2017 in Wenen, bij welke ze vervolgens uitgenodigd werd als jurylid in 2018. In 2019 was ze laureaat in de Rita Gorr competitie in Gent en de BIVC competitie in Bologna.

Ze is tevens ontvangster van verschillende beurzen, zoals de beurs om deel te nemen aan de Opernwerkstatt in 2018 met concerten in Sigriswil, Zürich, Basel en Bern waar ze scènes opvoerde in de rol van Gerhilde (« Die Walküre »), Marie (« Wozzeck ») en Santuzza (« Cavalleria rusticana »). Het Richard Wagner Verband Wenen gaf haar een beurs voor een bezoek aan de Bayreuther Festspiele 2019 en nodigde haar uit om een concert te zingen in Wenen in maart 2020.

You can download her CV here.